Havana Club Cuban Mojito

Ingrediente

  • – 50 ml Havana Club Anejo Silver 3 ani
  • – 20 ml suc de lime
  • - 10 grame zahar alb
  • – frunze de menta proaspete
  • - apa minerala
  • - gheata pisata

Mod de preparare

Intr-un pahar de 350 ml se adauga pe rand menta, zaharul, sucul de lime si se piseaza usor. Se adauga 30 ml de apa minerala si se amesteca pana cand zaharul se dizolva. Se adauga gheata pisata si romul completandu-se cu apa minerala pana se umple paharul. Se amesteca usor si se orneaza cu un varf de menta.

Malibu Pineapple Express

Ingrediente

  • – 30 ml Malibu Cocos
  • – 20 ml Havana Club Anejo Silver 3 ani
  • - 30 ml suc de ananas
  • – 30 ml suc de cranberry
  • - 20 ml suc de lamaie
  • - 10 ml sirop de zahar

Mod de preparare

Se umple un pahar de 330 ml cu gheata cuburi peste care se adauga toate ingredientele. Se amesteca usor cu o lingurita cu coada lunga pana la racire.

Absolut Cranberry

Ingrediente

  • – 40 ml Absolut Vodka
  • – 10 ml sirop de zahar
  • - 20 ml suc de lamaie
  • – suc de cranberry

Mod de preparare

Se pun siropul de zahar si sucul de lamaie intr-un pahar de 330 ml. Se piseaza si se amesteca toate impreuna dupa care se umple paharul cu gheata cuburi. Peste tot continutul se adauga sucul de cranberry pana se umple paharul. Se orneaza cu o felie de lime.

Jameson Mint Julep

Ingrediente

  • – 60 ml Jameson Irish Whisky
  • – 3 grame zahar pudra
  • - 10 frunze de menta
  • – 10 ml de apa minerala

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un pahar de 330 ml. Se preseaza usor dupa care se adauga gheata zdrobita pana se umple paharul. Se amesteca pana la racire si se orneaza cu menta.

Aperol Spritz

Ingrediente

  • – 40 ml Aperol
  • – 60 ml prosecco
  • - o felie de portocale
  • – un strop de apa minerala

Mod de preparare

Se pun doua cuburi de gheata intr-un pahar, o felie de portocala si se toarna bauturile alcoolice, apoi se completeaza cu foarte putina apa minerala, oferindu-se in acest fel efervescenta cocktailului. Aperol Spritz este unul dintre cele mai in voga cocktailuri.

Bacardi Cuba Libre

Ingrediente

  • – 50 ml Bacardi Oakheart
  • – 100 ml Coca Cola
  • - lime
  • – gheata

Mod de preparare

Acest cocktail se poate prepara direct in pahar. Se adauga mai intai cuburile de gheata si se toarna romul dupa care se taie o lamaie in 4 parti storcandu-se fiecare parte care mai apoi se pune in pahar dupa care se adauga Coca Cola pana se umple paharul. La sfarsit se adauga o felie de lime pe marginea paharului si se adauga un pai.

 

Negroni Cocktail

Ingrediente

  • – 30 ml Campari
  • – 30 ml gin Beefeater
  • - 30 ml Martini Rosso
  • – o felie de portocala
  • – gheata

Mod de preparare

Se pun cele trei bauturi intr-un pahar, se adauga gheata si se amesteca folosind o lingura de bar. La final se orneaza cu o felie de portocala.

Cosmopolitan

Ingrediente

  • – 60 ml Absolut Vodka
  • – 15 ml De Kuyper Triple Sec
  • - 15 ml suc de merisoare
  • – 15 ml suc de lime
  • – o felie de lime sau coaja de portocala
  • – gheata

Mod de preparare

Acest cocktail se prepara in shaker. Inainte de a incepe mixarea bauturilor, se recomanda racirea paharului in care il veti pune. Cea mai simpla metoda de a face acest lucru este sa il umpleti cu gheata pana faceti amestecul.
Se pun bauturile in shaker impreuna cu multa gheata, se amesteca bine timp de aproximativ 20 de secunde dupa care se toarna in paharul racit in prealabil.
Se orneaza cu o felie de lime sau coaja de portocala.

 

 

Jager Bomb

Ingrediente

  • – Jagermeister 50 ml
  • – Red Bull 200 ml

Mod de preparare

Se toarna energizantul intr-un pahar de 250 ml dupa care se toarna Jagermeister intr-un shot de 50 ml iar apoi se introduce shot-ul cu totul in paharul cu energizant.

Tequila Sunrise

Ingrediente

  • – 50 ml Tequila Camino Real Blanco
  • – 100 ml suc de portocale
  • - 10 ml sirop Grenadine
  • - gheata
  • - o felie de portocala pentru decor

Mod de preparare

Se pun cateva cuburi de gheata intr-un pahar, peste care se toarna siropul de grenadine, apoi se pune usor (pentru a nu se amesteca intre ele) sucul de portocale. La final se adauga foarte usor tequila.

Se decoreaza cu o felie de portocala.

Caipirissima

Ingrediente

  • – 60 ml rom Bacardi Superior Blanco
  • – 25 gr zahar/ sirop de zahar
  • - un lime
  • - gheata

Mod de preparare

Se taie lime-ul in felii groase si se pune intr-un pahar impreuna cu zaharul sau siropul de zahar. Folosind un pistil se zdrobeste lime-ul, astfel incat sa se topeasca zaharul si sa se amestece cu sucul lasat de fruct.

Se adauga gheata pisata pana se umple paharul, apoi se toarna romul si se amesteca.

Se poate orna cu felii de lime.

Caipirinha

Ingrediente

  • – 60 ml Pitu Cachaca
  • – 25 gr zahar/ sirop de zahar
  • - un lime
  • - gheata

Mod de preparare

Se taie lime-ul in felii groase si se pune intr-un pahar impreuna cu zaharul sau siropul de zahar. Folosind un pistil se zdrobeste lime-ul, astfel incat sa se topeasca zaharul si sa se amestece cu sucul lasat de fruct.

Se adauga gheata pisata pana se umple paharul, apoi se toarna alcoolul si se amesteca.

Se poate orna cu felii de lime.

Caipiroska

Ingrediente

  • – 60 ml vodka Finlandia
  • – 25 gr zahar/ sirop de zahar
  • - un lime
  • - gheata

Mod de preparare

Se taie lime-ul in felii groase si se pune intr-un pahar impreuna cu zaharul sau siropul de zahar. Folosind un pistil se zdrobeste lime-ul, astfel incat sa se topeasca zaharul si sa se amestece cu sucul lasat de fruct.

Se adauga gheata pisata pana se umple paharul, apoi se toarna vodka si se amesteca.

Se poate orna cu felii de lime.

Dirty Martini

Ingrediente

  • – 60 ml Wembley Dry Gin
  • – 30 ml vermouth Martini Bianco
  • - maslina

Mod de preparare

Ginul si vermouthul se agita in shaker impreuna cu multa gheata, apoi se toarna intr-un pahar cu picior. Se pot folosi masline de cocktail pentru decor.

Campari Orange

Ingrediente

  • – 50 ml Campari
  • – 200 ml suc de portocale/portocale rosii
  • - gheata
  • - felie de portocala pentru decor

Mod de preparare

Se toarna Campari intr-un pahar de tip sonda, se adauga cuburile de gheata iar apoi se completeaza cu sucul de portocale si portocale rosii.

Se decoreaza paharul cu felii de portocale si se serveste cu pai.

Manhattan

Ingrediente

  • – 50 ml Jim Beam bourbon whisky
  • – 25 ml vermouth Martini Rosso 1l
  • - cateva picaturi de Angostura Bitters
  • - portocala sau o cireasa pentru decor
  • - gheata

Mod de preparare

Se amesteca usor cele trei bauturi in shaker impreuna cu cateva cuburi de gheata (sau cu o lingura, pentru a amesteca aromele), apoi se toarna in paharul racit in prealabil.

Se poate folosi o cireasa de cocktail sau o felie de portocala.

Godfather

Ingrediente

  • – 30 ml Johnnie Walker scotch whisky
  • – 20 ml Disaronno Amaretto
  • - gheata

Mod de preparare

Se pune gheata intr-un pahar, peste care se adauga whisky-ul, apoi amaretto.

Kamikaze

Ingrediente

  • – 20 ml vodka Finlandia
  • – 20 ml triplu sec De Kuyper
  • - 10 ml suc de lime
  • - cateva cuburi de gheata

Mod de preparare

Intr-un shaker se amesteca foarte bine toate ingredientele pana se zdrobeste gheata, apoi se toarna cocktailul intr-un pahar cu picior sau in shoturi, cum preferi.